Aktiespar

Nätmäklarna Aktiespar Fondkommission är en bifirma till, Sveriges största nätmäklare, Bankaktiebolaget Avanza. Avanza, som startade 1997, var då den första renodlade nätmäklaren. Aktiespar, som profilerar sig som småspararnas bästa vän, är en sajt på Internet där man kan hitta låga priser när det gäller små aktieaffärer.


Avanza Bank – Handla aktier med courtage från 9 kr.

På sajten kan du göra jämförelser i pris. Du kan se skillnaden mellan Aktiespar och din bank när det gäller mimicourtage, courtage och årsavgift.

Vidare kan Aktiespar erbjuda ett stort utbud av fonder. Du kan lätt bli kund på Aktiespar. Anmälningen sker direkt på sajten. Därefter kommer du att få ett avtal skickat hem till dig som du ska skriva under. Aktiespar hjälper dig sedan att flytta dina värdepapper. En mycket stor fördel med sajten Aktiespar är att den är så användarvänlig.

Aktiespar hjälper dig att köpa och säljer aktier och fonder. Vidare kan du via Aktiespar få hjälp att handla med utländska varupapper. När det gäller pengar på din depå så omfattas de av den statliga insättningsgarantin. Denna garanti, som täcker belopp upp till en kvartsmiljon, omfattar både privatpersoner och juridiska personer.

Beträffande dina värdepapper så är dess registrerade på ett avskilt kundkonto. Dina svenska aktier är förvaltarregistrerade hos Värdepapperscentralen (VPC). Fonderna är däremot förvaltarregistrerade hos de aktuella fondbolagen. Förvaltarregistrering innebär att det är endast du som kan köpa, respektive sälja, fonder och aktier. Om du ska flytta dina värdepapper till något annat institut så kräver Aktiespar en skriftliga uppdrag från dig som kund.

Om du inte tycker att Aktiespar kan ge dig svar på en fråga via hemsidan, så ska du inte tveka att höra av dig direkt till dem. Du kan enkelt höra av dig till Aktiespar via mejl. Här kan du välja under vilken rubrik som dina eventuella undringar sorterar under.